Süper Kupa yarı finalinde Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Fatih Tekke’nin çalıştırdığı Trabzonspor, hakem Cihan Aydın’ın yönettiği maçta Gaziantep Büyükşehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Kritik mücadelede Galatasaray sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılarak finale yükselen ilk takım oldu.

Hamitköy transferde atağa kalktı
Hamitköy transferde atağa kalktı
İçeriği Görüntüle

Galatasaray’ın gollerini 38. dakikada Barış Alper Yılmaz, 45+2. dakikada Eren Elmalı, 64. dakikada Yunus Akgün ve 81. dakikada Mauro Icardi kaydetti. Trabzonspor’un tek golü ise 55. dakikada Felipe Augusto’dan geldi.

Maça etkili başlayan Galatasaray, ilk yarının son bölümünde bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 üstün girdi. Trabzonspor ikinci yarının başında oyuna ortak olmaya çalışsa da Galatasaray oyunun kontrolünü yeniden eline alarak farkı artırdı ve karşılaşmayı farklı skorla tamamladı.

Bu sonuçla Galatasaray, Süper Kupa’da finale yükseldi ve diğer yarı finalde Fenerbahçe ile Samsunspor arasında oynanacak maçın galibini beklemeye başladı. Final karşılaşması 10 Ocak Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.