Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, hem iç gündemde hem de uluslararası temaslarda yoğun bir haftayı geride bıraktıklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi, İsveç Büyükelçisi Viktor Almqvist ve ABD Maslahatgüzarı Nicholas Berliner ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktararak, bölgesel hareketliliğin dikkatle takip edildiğini vurguladı.
Ayrıca, Strazburg’da gerçekleştirilen ve Taşınmaz Mal Komisyonu ile genel mülkiyet konularının ele alındığı Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi toplantısının sonuçlandığını hatırlattı. Önümüzdeki haftanın temaslar açısından daha da yoğun geçeceğini belirten Erhürman, sürecin hassasiyetle yönetildiğini ifade etti.
Erhürman açıklamasında, “Temkinliyiz, tedbirliyiz. Küçük de olsa doğru adımlarla ilerlemek önemli. Halkımızı her gelişmeden şeffaf biçimde haberdar etmeye devam edeceğiz. Soğukkanlılık, sabır, sebat ve kararlılıkla hep birlikte yürüyeceğiz.” dedi.




