Arıklı, söz konusu ziyaretin Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi ve izni dahilinde gerçekleştiğini, uygulamanın belirli aralıklarla tekrarlandığını ve olağan bir prosedür olduğunu ifade etti.

Bir internet sitesinde yer alan haberin ardından değerlendirmede bulunan Arıklı, Kıbrıs’taki Amerikan Elçiliği ile Kuzey Kıbrıs’taki Amerikan Ofisi’nin belirli dönemlerde resmi başvuru yaptığını kaydetti. Bu başvuruların Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iletildiğini belirten Arıklı, Ulaştırma Bakanlığı olarak süreci Sivil Havacılık Dairesi üzerinden yürüttüklerini aktardı.

Yapılan incelemelerin, Ercan Havalimanı’nın teknik kapasitesinin güncel durumunu görmek ve özellikle olağanüstü dönemlerde hangi tür tahliye uçaklarının iniş yapabileceğini belirlemek amacı taşıdığını söyleyen Arıklı, bu uygulamanın Amerikan Elçiliği’nde görev değişimi yaşandığında yeni konsolos tarafından gerçekleştirilen ilk temaslardan biri olduğunu vurguladı.

Lefkoşa’da izinsiz ikamet eden zanlıya 8 gün ek tutukluluk
Lefkoşa’da izinsiz ikamet eden zanlıya 8 gün ek tutukluluk
İçeriği Görüntüle

Arıklı ayrıca, inceleme sonrasında Amerikan yetkililerin havalimanındaki teknik altyapıdan memnuniyet duyduklarını ve Sivil Havacılık yetkililerine teşekkür ettiklerini ifade etti.