Kaybedilen üçüncü ülke
Erden, Ürdün’e yükleme yapmakta olan imalatçıların konteynerlerinin Mersin ve Mağusa limanlarında kaldığını belirterek, Ürdün’ün Orta Doğu pazarında Katar ve Lübnan’dan sonra tamamen kaybedilen üçüncü ülke olduğunu ifade etti.
Hükümetten destek bekleniyor
Sektörün yaşadığı bu sıkıntının aşılması için hükümetten destek beklediklerini vurgulayan Erden, alternatif pazar arayışlarının önemine dikkat çekti.
Erden paylaşımında;
“Değerli Kamuoyu,
En önemli hellim pazarlarımızdan biri olan Ürdün, 13 Mayıs’tan geçerli olmak kaydıyla hellim ve grill cheese ithalatını tamamen yasakladı. Ürdün’e yükleme yapmakta olan imalatçılarımızın konteynerleri Mersin ve Mağusa limanlarında kaldı.
Ürdün, Orta Doğu pazarında Katar ve Lübnan’dan sonra tamamen kaybedilen üçüncü ülke oldu.
Bu durumun aşılması, pazarın başka ülkelere kaydırılması ve alternatif ürün çalışmaları gibi konularda hükümetimizden destek bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.