KTÖS’ten EL-SEN’e Destek: “Can Güvenliği ve Liyakat Pazarlık Konusu Olamaz”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) çalışan hakları ve iş güvenliğine yönelik taleplerine destek verdi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklamada çalışanların can güvenliğinin sağlanması, koruyucu ekipman eksikliklerinin giderilmesi ve iş kazası risklerinin azaltılması gerektiğini belirtti.

Maviş, işe alım ve terfi süreçlerinde adalet ve liyakat ilkelerinin esas alınması çağrısında bulunurken, ihalelere ilişkin usulsüzlük ve kamu zararı iddialarının da yetkili kurumlar tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini savundu.

KTÖS, hükümetin grev yasağı uygulamasını da eleştirerek bunun mevcut sorunları ortadan kaldırmayacağını ifade etti. Maviş, çalışanların güvenliği, denetim, adalet ve liyakat konularının pazarlık konusu yapılamayacağını belirtti.

Sendika, EL-SEN’in yürüttüğü mücadeleye destek verdiğini kamuoyuyla paylaştı.

GREV 60 GÜN ERTELENDİ: KIB-TEK’TE SORUNLAR DA ERTELENDİ Mİ?
GREV 60 GÜN ERTELENDİ: KIB-TEK’TE SORUNLAR DA ERTELENDİ Mİ?
İçeriği Görüntüle

#KTÖS #ELSEN #BurakMaviş #Liyakat #İşGüvenliği #Sendika