Üniversitenin mali açıdan daha sağlam ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasının gerekliliği üzerinde duruldu.
Toplantıda ayrıca yükseköğretimin ülke açısından taşıdığı kritik rol vurgulanarak, bu alanın daha ileriye taşınabilmesi için karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.
CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin önemli ve köklü bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, üniversitede yaşanan sorunların çözümü konusunda kararlı bir tutum sergilemeye devam edeceklerini ifade etti.
Görüşmeye Sıla Usar İncirli ile birlikte Genel Sekreter Mehmet Kale Kişi ve milletvekilleri Filiz Besim ile Fide Kürşat katıldı.
DAÜ BİR-SEN heyetinde ise Eş Başkanlar Buğu Sümen Cohar ve Oğuzhan Erdönmez ile yönetim kurulu üyeleri yer aldı.




