Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve TDP belediye başkan adayı Mehmet Harmancı, milletvekili ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte eski KTAMS yönetimiyle görüştü.
Görüşmede sağlık, eğitim, ekonomi ve yerel yönetimlerde yaşanan sorunlar ile çözüm önerileri ele alındı.
Zeki Çeler, sağlık sistemindeki sorunların yalnızca bütçe yetersizliğinden kaynaklanmadığını belirterek doktor, hemşire ve ilaç eksikliğine dikkat çekti. Genel sağlık sigortasının hayata geçirilmesi, kaynakların doğru kullanılması ve sağlık hizmetlerinin daha etkin planlanması gerektiğini vurguladı.
Ekonomide belirsizliğin yatırımları olumsuz etkilediğini savunan Çeler, yerli üretimin desteklenmesi ve hayvancılık maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.
TDP Lefkoşa milletvekili adayı Ahmet Karahan ise pandemi sonrası öğrencilerde oluşan öğrenme kayıplarına dikkat çekerek eğitimde fırsat eşitliği ve veriye dayalı politikaların önemini vurguladı.
Mehmet Harmancı da belediyenin yatırım kapasitesinin güçlendiğini belirterek kanalizasyon, üstyapı, sosyal hizmetler ve kültür-sanat projelerine önümüzdeki dönemde devam etmeyi hedeflediklerini açıkladı.
#TDP #ZekiÇeler #MehmetHarmancı #KTAMS #Lefkoşa #KKTC




