Yapılan oylamalar sonucunda AK Parti adayı Şahin Biba, üçüncü turda seçimi kazanarak başkan vekili oldu.

Daha önce belediye başkanı Mustafa Bozbey, usulsüzlük, rüşvet ve örgüt kurma suçlamaları kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılmıştı. Bu süreçte belediye yönetimi geçici olarak vali yardımcısına devredilmişti.

Mecliste yapılan ilk tur oylamada Şahin Biba 61 oy aldı ancak gerekli çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda da sonuç alınamayınca seçim üçüncü turda tamamlandı ve başkan vekili belli oldu.

Seçimin ardından açıklama yapan Biba, alınan kararın millet iradesini yansıttığını ifade etti ve meclis çoğunluğuna saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan seçim öncesinde belediye binası önünde gerginlik yaşandı. Binaya girmek isteyen grupla polis arasında arbede çıktı ve kalabalığa biber gazıyla müdahale edildi.

Akdeniz açıklarında deprem paniği
Akdeniz açıklarında deprem paniği
İçeriği Görüntüle

Seçim sürecinde CHP’nin aday göstermeme kararı aldığı da açıklandı.