Ağrotur İngiliz Üssü’nde güvenlik alarmı: Bölge sakinlerine “evde kalın” uyarısı
Ağrotur’daki İngiliz Egemen Üssü’nde güvenlik alarmı verildi. Bölge sakinlerinin cep telefonlarına gönderilen acil uyarı mesajında, devam eden bir güvenlik tehdidi olduğu belirtilerek vatandaşlardan evlerinden çıkmamaları istendi.
Yetkililer tarafından gönderilen mesajda, yalnızca Ağrotur sakinlerine yönelik olduğu belirtilerek, yeni bir resmi bilgilendirme yapılana kadar herkesin bulunduğu yerde kalması çağrısı yapıldı. Mesajda ayrıca vatandaşların pencerelerden uzak durmaları ve sağlam mobilyaların arkasına veya altına siper almaları tavsiye edildi.
Rum basınında yer alan haberlere göre bölgede sirenler çalarken, güvenlik birimlerinin durumu yakından takip ettiği bildirildi. Olayın niteliğine ilişkin yetkililer tarafından henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan sirenlerin bölgede dört gün aradan sonra ilk kez çaldığı kaydedildi.



