Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, alkollü içki kaçakçılığına karşı kapsamlı bir operasyon başlattı. Antalya’nın merkez ilçeleri Kepez, Muratpaşa, Alanya ve Manavgat başta olmak üzere üç ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda, sahte içki üretimi ve dağıtımı yapan şüphelilere darbe indirdi.

Nereden nereye! Bir dönemin en popüler isimlerindendi, AVM'lere kadar düştü Nereden nereye! Bir dönemin en popüler isimlerindendi, AVM'lere kadar düştü

Son bir haftada düzenlenen baskınlarda, “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla 6 ayrı olayda toplam 30 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

681B568D14344875 W1200Xh900

2 BİN TONDAN FAZLA SAHTE ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında 13 otel, bir fabrika, çeşitli iş yerleri, depolar ve ikametlerde aramalar gerçekleştirilirken, 2 milyon 81 bin litre sahte alkol ve 272 bin şişe sahte içki ele geçirildi. Ayrıca 1.180 paket kaçak sigara, 620 adet kaçak elektronik sigara, 525 kaçak ürün (emtia) ve 16 kilo kaçak tütün de yakalandı.

681B5698D012E565 W1200Xh900

FETÖ VE ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONLAR

Aynı süreçte “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçuna ilişkin üç ayrı olayda üç şüpheli hakkında işlem yapıldı. Öte yandan, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan üç kişi de yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında ele geçirilen sahte içki miktarının, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar yapılan en büyük sahte alkol operasyonu olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.