Haspolat’taki kaçak et soruşturması genişledi: Depo ve iş yerlerinde yeni etler bulundu
Haspolat bölgesinde yürütülen kaçak et soruşturması kapsamında tutuklanan İ.K., “Gümrük ve İstihsal Yasası’na aykırı hareket” ve “ithali yasak mal ithal etme” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlının soruşturma amacıyla 2 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.
Mahkemede olguları aktaran polis, 15 Eylül 2026 tarihinde saat 09.00 sıralarında İ.K.’nin kullanımındaki van aracın, Güney Kıbrıs’tan Büyük Kaymaklı bölgesi üzerinden birinci derece askeri yasak bölgeyi kullanarak KKTC’ye geçtiğinin iddia edildiğini belirtti.
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu Lefkoşa-Demirhan Anayolu üzerinde durdurulan araçta yapılan kontrolde, 5 ton 880 kilogram ağırlığında 233 kuzu karkası bulunduğu mahkemeye aktarıldı. Polis, etlerin toplam değerinin yaklaşık 7 milyon 938 bin TL olduğunu belirtti.
Veteriner Dairesi’nin değerlendirmesi sonucunda söz konusu etlerin kamu sağlığı açısından uygun olmadığı gerekçesiyle, belediye zabıta ekiplerinin gözetiminde zanlının huzurunda imha edildiği bildirildi. İmha sırasında etlerin üzerinde KKTC Veteriner Dairesi’ne ait olmadığı belirtilen mühür ve etiketlerin tespit edildiği ifade edildi.
Zanlının deposunda da et bulundu
Soruşturmanın devamında zanlıya ait üç cep telefonunun incelenmesi için bilişim emri alındığı belirtildi.
Aynı gün Tepebaşı’ndaki zanlıya ait soğuk hava deposunda yapılan kontrolde, üzerinde KKTC Veteriner Dairesi’ne ait olmadığı belirtilen mühürler bulunan 38 parça ve toplam 78 kilo 800 gram kuzu ön kol tespit edilerek emare olarak alındı.
Girne bölgesindeki iş yerlerinde de kontrol
Polis, Girne bölgesindeki kasap işletmelerinde gerçekleştirilen kontrollerde de benzer mühürler taşıdığı belirtilen etlere el konulduğunu açıkladı.
Ozanköy’deki kontrolde 14,5 kilogramlık bir kuzu karkası, 10,4 kilogram kuzu but, 5 kilogram kaburga ve 5 kilo 110 gram kuzu ön kol olmak üzere toplam 35 kilo 200 gram et emare olarak alındı.
Alsancak’taki bir başka işletmede ise toplam 16 kilo 451 gram ağırlığında 6 parça kuzu but tespit edildiği mahkemeye aktarıldı.
Polis, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve alınması gereken ifadeler bulunduğunu belirterek ek tutukluluk talep etti.
Yargıç Gizem Erciyas, sunulan bilgileri değerlendirdikten sonra İ.K.’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
#KarkasOperasyonu #KaçakEt #Haspolat #Kaçakçılık #KKTC