KIBRIS

2026 yılı bütçe görüşmeleri salı günü başlıyor

2026 Mali Yılı Merkez Devlet Yönetim Bütçe Yasa Tasarısı ile ilgili komite görüşmeleri, salı günü başlıyor. 191 milyar 131 milyon TL gider, 165 milyar 434 milyon TL gelir ve 25 milyar 697 milyon TL açık öngören bütçe, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde 11 gün boyunca değerlendirilecek. Görüşmeler, 28 Kasım’da tamamlanacak.

Komite Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay, 11 Kasım Salı günü saat 10.00’da açılış konuşmasını yapacak. Ardından Maliye Bakanı Özdemir Berova, tasarının bütünü üzerine sunuş konuşması gerçekleştirecek ve bütçenin madde madde görüşülmesine geçilecek. Aynı gün Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi bütçeleri ele alınacak.

12 Kasım Çarşamba günü, Başbakanlık, BRTK, Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Din İşleri Dairesi, Yayın Yüksek Kurulu (YYK) ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu bütçeleri görüşülecek.

13 Kasım Perşembe günü ise Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü ve Rekabet Kurulu bütçeleri komite gündeminde olacak.

Komite, 18 Kasım Salı günü Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı; 19 Kasım Çarşamba günü ise Mahkemeler, Başsavcılık, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve BTHK bütçelerini değerlendirecek.

20 Kasım Perşembe günü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, SÜTEK, TÜK ve Genel Tarım Sigortası Fonu; 21 Kasım Cuma günü ise Ombudsman, Dışişleri Bakanlığı ve TAK bütçeleri görüşülecek.

25 Kasım Salı günü Sayıştay Başkanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; 26 Kasım Çarşamba günü Polis Genel Müdürlüğü, GKK ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

Bütçe maratonu, 27 Kasım Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı, AÖA, LAÜ ve DAÜ bütçelerinin görüşülmesiyle sürecek. 28 Kasım Cuma günü Maliye Bakanlığı, YÖDAK, Faiz Farkı Fonu ve Gelirler bütçesi ile komite görüşmeleri tamamlanacak.

Tasarı, komitede oylanmasının ardından Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na sevk edilecek.